Húsipari céget vett az OTP tőkealapja

2020.07.15. 12:25

Újabb mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalat került Csányi Sándor érdekeltségébe, az OTP Bank kockázati tőkealapja ugyanis megvásárolta a nádudvari Nagisz Zrt. többségi részvénycsomagját. A PortfoLion Zöld Alap és a Nagisz Zrt. többségi tulajdonosai közötti megállapodást a Gazdasági Versenyhivatalnak még jóvá kell hagynia. 

A Nagisz Csoport 1950 óta a kelet-magyarországi régió és Magyarország egyik jelentős mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalata. Fő termékei, egyebek között a hízott élősertés, a pulyka tenyésztojás és napospulyka, illetve tyúk tenyésztojás és naposcsibe. A társaság „Nádudvari” márkanév alatt gyárt feldolgozott hús és tejtermékeket. A cégcsoport a fentieken túl, saját állattartó ágazatai és külső partnerei számára kiemelkedő minőségű állati takarmányokat állít elő.

Az OTP csoporthoz tartozó PortfoLion kizárólagos kezelése alatt álló Zöld Alap 2018 év vége óta keres és hajt végre elsősorban többségi részesedést biztosító befektetéseket mezőgazdasági, élelmiszerfeldolgozó és más, az agráriumhoz kapcsolódó társaságokban. "A Nagisz Csoportnál felhalmozódott hatalmas szakmai tudásra alapozva a Zöld Alap tőkeerejével lehetőségünk lesz még jobb termékeket előállítani és ezeket még több helyre eljuttatni. A tranzakció nagy előrelépés számunkra és jó lehetőséget jelent a Nagisz Csoport ügyfelei és munkavállalói számára is" - mondta  a megállapodással kapcsolatban Molnár András, a PortfoLion vezérigazgatója.