Tiborcz István cége adásvételi szerződést kötött a Waberer’sszel

2022.07.01. 21:46
Adásvételi szerződést kötött a BDPST Grouphoz tartozó BDPST Equity Zrt. a Waberer’s International Nyrt. 21 százalékos tulajdonrészével bíró MHB Optimum Zrt. megvásárlása okán – számolt be Tiborcz István befektetési cégének közleményében.

Meg szeretné vásárolni a BDPST Grouphoz tartozó BDPST Equity Zrt. az MHB Optimum Zrt.-t, a Waberer's International Nyrt. 21 százalékos tulajdonosát. A Waberer’s International Nyrt.-t a BDPST Group sokáig elkötelezett tőkebefektetőként kívánja támogatni az üzleti stratégiájának emelésében. 

A Portfólió hozzáteszi: az ügylettel kapcsolatban a tőkebefektető csoport, valamint a Waberer’s International Nyrt. további nagytulajdonosai közül a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Trevelin Holding Zrt. és Geraldton Invest Zrt., valamint a Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt. összehangoltan eljáró személyekként járnak el. A transzparencia érdekében a felek a tőkepiaci törvény szerinti nyilvános vételi ajánlatot tesznek. A részvényenkénti ajánlati ár 2335,77 forint, amely az előző 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára. Az ajánlást a Magyar Nemzeti Banknak nyújtották be jóváhagyás céljából.

Nem lesz közös az irányítás

Azonban, mint írták, az összehangolt irányítás nem jelent közös irányítást, de stabil és tőkeerős hátteret biztosít a Waberer’s-nek, a nagytulajdonosoknak pedig lehetőségük lesz tovább növelni tulajdonrészeiket a tőzsdei társaságban.

A Waberer's dinamikus növekedését, jövőálló stratégiáját látva az a várakozásunk, hogy a régió vezető logisztikai szolgáltatója lehet néhány éven belül. Tőkebefektetőként ennek a pozíciónak az eléréséhez kívánjuk hozzásegíteni a társaságot

– jegyezte meg Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa.