Felhőkarcolós mini-Dubajt építhet Budapesten a Burdzs Kalifa tulajdonosa

2023.11.24. 11:19
Az Egyesült Arab Emírségekből származó Mohamed Alabbar üzletember, a dubaji Burdzs Kalifa torony tulajdonosa jelentkezett be a budapesti Rákosrendezőért. A tervei szerint egy dubaji stílusú felhőkarcolót építenének a területen.

Egy oknyomozó portál szerint magas rangú magyar kormányzati tisztviselők már egy ideje tárgyalnak Mohamed Alabbar emirátusi üzletemberrel az üzletről. Egy, a folyamatra rálátó, kormányközeli forrás elárulta, hogy Alabbar cége, az Emaar Properties hivatalosan is licitál a Rákosrendező néven ismert területre – olvasható a Vsquare oknyomozó portál hírlevelében a hvg.hu szerint.

A forrás azt is állította, hogy egy mini-Dubaj épülhet így a XIV. kerületben. Ez úgy nézhetne ki, hogy tele lenne nagyon magas házakkal, irodaházakkal, valamint luxuslakásokkal. 

Emellett egy 220-240 méter magas felhőkarcolót is építenének, miközben jelenleg Budapest legmagasabb épülete a 143 méter magas Mol Campus.

Az Emaar [Properties] lényegében maga az Egyesült Arab Emírségek

– mondta az Orbán-kormányhoz közeli forrás a Vsquare-nek. 

Állítólag a magyar és az emírségi tisztviselők az utóbbi időben gyakran találkoztak. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jelenleg értékeli az ajánlatot, amelyet néhány hete az Orbán-kormány kabinetülésén is áttekintettek. A budapesti főpolgármesteri hivatal azt állította, hogy nem tudnak a projektről, de más nem válaszolt a lapnak.