Ellenőrizzék a zsidókat!

2013.09.06. 02:34

Parádés műsor megy a NAV Facebook-oldalain, helyi hírességekből és az egyszerű adózókból is furcsa reakciót válthat ki, amikor a közösségi oldalon beleakadnak az adóhivatalba.

Ez nem is olyan nehéz, hiszen legalább öt-hat oldal állítja magáról, hogy a NAV hivatalos közösségi csatornája, bár első ránézésre a legtöbb hamisnak tűnik. Ha régóta inaktívakat és nyilvánvalóan kamukat kiszűrjük, akkor már csak kettő marad, de itt sem egyszerű a választás.

Az egyik ugyanis megtévesztően "official", és válaszolnak is az adózók felvetéseire. A másiknál viszont sikerült helyesen leírni a szervezet nevét, és gyakrabban is frissül, igaz, kevés saját tartalommal.

Csak a figyelmükbe ajánlanám

Mindenesetre az előbbit érdemes jobban megnézni, mivel ott sokkal élénkebb a kommunikáció és ha valaki csak posztolni akar egy jót a adóhivatalnak, akkor valószínűleg nem fog sokáig nyomozni, hogy melyiket szerkeszthetik tényleg a Széchenyi rakpartról.

Ráadásul sokan is bombázzák a NAV-ot, az érezhetően elégedetlen Norbert, a felejtésért esdeklő Peter mellett ott van a nem tudni, hogy vám- vagy adóügyben érdeklődő Nicolett is.

Persze megjelennek azok is, akik feljelentenének másokat, Sándor például vizsgáltatná, hogy honnan tellett egy cigányvajda temetésére, Arnold a a szocialista Boldvai Lászlót ellenőriztetné, Bélának gyanús, hogy a Judapesten adnak-e mindenről számlát, de az is, hogy a csajok és pasik blogon pénzért ismerkedő lányok talán nem fizetnek járulékokat. Majd feltűnik például Fürst György is.

Fürst és Kupper

A volt terézvárosi szocialista alpolgármester nem csak onnét lehet ismerős, hogy 2011-ben hűtlen kezelésért emeltek vádat ellene egy Andrássy úti ingatlan miatt, és a Blikk szerint a volt politikus gyanúsított a Centrum Parkoló Kft.-hez kapcsolódó, egymilliárd forintos hűtlen kezelés miatt folyó eljárásban is, hanem mert ő felejti sokszor tilosban Beast-1 rendszámú mattszínű Rollls Royce-át is.

official

Fürst itt épp az MSZP-vel, Bajnaival és Dopemannel is fenyegeti a NAV-ot, bár feltehetőleg a felsoroltaknak pont annyira hiányzik az összefogás Fürsttel, mint egy közös kampányrendezvény Gyurcsánnyal.

Fürst mellett aztán feltűnik egy másik centrum parkolós figura, a legnagyobb fővárosi parkolási céghez köthető Kupper András is, itt külön érdekes, hogy az MSZP-közeli vállalkozó unokaöccse 2006 óta fideszes országgyűlési képviselő, de előtte is a színeikben politizált.

Kupper felháborodva oszt meg egy jegyzőkönyvet, ahol ő a Centrum tulajdonosa, Fürst pedig a cég ügyvezetője, és arról szól, hogy a Centrum megbízza bizonyos Federal Zrt-t havi hatmillió forintért plusz sikerdíjért, hogy pályázzon a Centrum nevében a belvárosi önkormányzatnál.

Nem tudni, hogy a NAV-ot mennyire hatják meg a ránézésre pdf-ből kimásolt jegyzőkönyvek, de ha ez igaz, akkor ez sokkal inkább terhelő okirat lehetne, ugyanis az offshore tulajdonú Federal Zrt.-nek is Fürst volt akkor vezetője, és ritkán mutat jól, ha az ember megbízza saját magát pályázatot írni.

Mindenesetre a NAV-nak is érdemes lehet elgondolkodnia: nyilván soha nem ők lesznek a legnépszerűbb állami szerv az országban, és talán sokan akarnak majd a szomszédjukra, a főnökükre vagy a pirézekre hajnali házkutatást kérni. De ha csak páran hajlamosak őszinteségi rohamot kapni a Facebook-on, már megérheti rendben tartani egy jól észrevehetően hivatalos oldalt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!