Rogán: Nem változik a cafeteria adója

2014.11.17. 17:01

Az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosítások közül az egyik legfontosabb, hogy nem változik jövőre a cafeteria adóterhe – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Elmondta, a Fidesz kifejezetten támogatja azokat a módosító indítványokat, amelyek célja, hogy a cafeteria adótételei ne módosuljanak, maradjon a teher jelenlegi mértéke. A változás annyi, hogy a juttatás felső határa 450 ezer forintra csökken, és a 200 ezer forint feletti rész csak SZÉP-kártyán nyújtható majd.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Liga Szakszervezetek is üdvözlik a kafetériára vonatkozó bejelentést.

A termékdíjjal kapcsolatos módosítások közül megemlítette, bár - jogtechnikai okokból - most úgy szavazzák meg a törvényt, hogy a boros üvegek fémkupakjait is termékdíj terheli majd, azt kérték a kormánytól, a költségvetést megalapozó törvényeknél módosítsák ezt a szabályt, hogy a boros üvegek fémkupakjai után ne kelljen termékdíjat fizetni.

A reklámadó felső kulcsának tervezett emelését firtató kérdésre RogánAntal azt mondta: a frakcióülésen ez nem volt téma, "mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarországon mindenki, minden médium fizessen adót". Ha e célnak ez a törvény megfelel, akkor a Fidesz támogatja a kormány javaslatát.

A KDNP által javasolt vasárnapi zárva tartást firtató felvetésre a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője azt válaszolta: a következő két hétben vitatja meg a Fidesz az elképzelést, de ha támogatják is, biztosan lesznek módosító indítványaik.