Elfelejtették bejelenteni a pácolt retket

2015.04.27. 10:07

Ötmillió forint értékű, ismeretlen eredetű élelmiszert és műanyag dobozokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Hegyeshalomnál – írja az MTI. A szállítmány nem volt bejelentve az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerben (ekáer).

Az ellenőrök egy hegyeshalmi raktár parkolójában ellenőriztek egy szlovák rendszámú kamiont, amely műanyag ételdobozokat szállított. A sofőr a rakományról nem tudott okmányokat bemutatni, és nem ismerte az áru tulajdonosát sem.

A raktárt bérlő cég ügyvezetője és az egyik bizonylaton szereplő kft. ügyvezetője azt mondta a pénzügyőröknek, hogy a kamion árukészlete a bérlő cég tulajdona. A mintegy héttonnás rakományhoz ekáer-számot csak az ellenőrzés hatására kért a társaság.

Emellett az ellenőrök a raktárban nagy mennyiségű műanyag és papír ételdobozokat, valamint csomagolt élelmiszereket – gyömbért, szószokat, pácolt retket  találtak, amelyeket ismeretlen eredetük miatt zár alá vettek. A NAV több millió forint bírságot is kiszabhat.