Kaotikus az online kassza kiterjesztése

2016.10.11. 08:29

Fogalma sincs, hogy milyen online kasszát kell használnia januártól annak a nagyjából 20 ezer piaci szereplőnek, akinek a törvény szerint hamarosan csatlakoznia kell az online rendszerhez - írja az Mno.hu.

Januártól az autószerelők, a gépjárműalkatrész-kiskereskedők, a plasztikai sebészek, a diszkók, a tánctermek, a mosodák, a masszázsszalonok, a fogyasztó- és karcsúsítóhelyek, a testépítőklubok, az étel- és italautomaták üzemeltetői, valamint a taxisok és a pénzváltók csatlakoznak a rendszerhez. A Nemzetgazdasági Minisztérium egyelőre annyit árult csak el, hogy a vállalkozásoknak "modernizált kasszát" kell beszerezniük.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke azt mondta, se az NGM, sem pedig a NAV nem tájékoztatta őket arról, hogy milyen készüléket kell venniük. Metál úgy tudja, 3-4 típusú gép van jelenleg a NAV előtt, de informatikai problémák miatt nem sikerült ellenőrizni még az eszközöket. Arról sem tájékoztatták őket, hogy kapnak-e esetleg olyan 50 ezer forintos támogatás a kassza megvételéhez, amit korábban kaptak már az érintettek. Több érdekképviselet is tart tőle, hogy enélkül sokan nem fogják tudni kigazdálkodni az új kasszát.