Újabb hitelprogram indult, például Mészáros Lőrincnek

2016.10.13. 09:12

A Magyar Fejlesztési Bank 44 milliárdos hitelprogramot indít, főleg szállodás projektekre, uniós pénzből, írja a Magyar Nemzet. Az „életképes, jó jövedelemtermelő képességű, vendéglátással foglalkozó cégek, projektek” egytől 600 millió forintig juthatnak kamatmentes hitelhez. A lap szállodaipari forrásai szerint mindezt Mészáros Lőrinc szállodaipari beruházásaira találták ki. 

Mészáros egyébként mostanában tényleg jól bevásárolt szállodákból, az egerszalóki és mátraházai frissebb szállodái mellé egybek mellett épp az alcsúti Habsburg-kastélyt is felújítaná szállodának.

Egyébként Orbán Ráhel férje,Tiborczék köre is bevásárolt leginkább szállónak is felújítható kastélyokból, itt azt is elolvashatja, hogyan vágott utána az állam érthetetlenül nagy felújítási adókedvezményt a hasonló dolgokkal foglakozó cégekhez. 

A lap szerint Mészárosék üzleti modelljét azzal is megtámogatják, hogy több minisztérium dolgozóit is  odaküldenek Mészáros hoteleibe, most például az NFM több száz dolgozója mehet állami pénzből wellnesszelni, és továbbképződni a siófoki Mészáros-szállóba. 

A lap szerint ők megkérdezték az MFB-t, hogy a projekt célja-e a Mészáros-csoport megsegítése, de nem válaszoltak rá. Azt viszont elmondták, hogy eddig 34 milliárdért jöttek már be hitelkérelmek, 9,5 milliárdot pedig már jóvá is hagytak.