Lesz támogatás az automaták bekötésére

2016.10.20. 09:39
Lesz egy államilag kijelölt szolgáltató, ami majd beszereli és üzemelteti adott díjért az automatákban azt a holmit, ami a NAV felé továbbítja majd az értékesítési adatokat.

Be kell majd kötni a NAV-hoz az étel- és italautomatákat, ezt már nyár óta tervezgetik Varga Mihályék. Egészen pontosan egy holmit, az automatafelügyeleti egységet (AFE) kell beszerelni és üzemeltetni a gépekben, ami csak továbbítja az eladási adatokat a NAV felé. 

Most azt mondja az NGM, hogy ennek az egységnek a beszerelési költségeit majd állni fogja az állam, abban bíznak, hogy ez 1,5 milliárd forintból ki is fog jönni, írja az MTI. Egészen pontosan az a terv, hogy majd valamikor lesz egy felügyeleti szolgáltató, akivel minden automatásnak szerződnie kell valószínűleg hatóságilag belőtt áron. Ez az új szolgáltató pedig majd beszereli és üzemelteti ezt az egyszerű adattovábbító egységet.  

Az NGM azt várja ettől, hogy majd fehéredik az automatás szektor. A minisztérium szerint tavaly óta kell egyáltalán regisztrálni ezeket az automatákat, és az, hogy azóta ötödével kevesebb étel- és italautomata van Magyarországon, szerintük főleg annak a jele, hogy ezzel már fehéredhetett némileg ez az automatás világ nálunk.