Berki, Kozsó, Zuchlag és Portik is rajta van a NAV friss szégyenlistáján

2016.11.14. 16:47

Az adóhatóság összesen 2671 magánszemély és egyéni vállalkozó nevét, címét, illetve adószámát tette közzé a honlapján, akiknek 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozásuk volt. Az adósok között ott van többek között az Ámokfutók frontembere, Kozsó, Hertelendy Klára, a Baby Sisters tagja, Berki Krisztián tévés celeb, és a börtönt megjárt szocialista politikus, Zuschlag János is.

A NAV negyedévente frissíti az adatait, a második negyedéves listán még 3049 nagyadós neve szerepelt. A harmadik negyedéves összesítés a szeptember 30-i állapotot mutatja. A felsorolásban több külföldi származású, zömmel kínai nevű személy is szerepel, akadnak külföldi lakóhellyel rendelkezők (főleg ukrán, továbbá például román, német és olasz településen bejelentettek), valamint 26 lakcím nélküli adótartozó is.

ANapi.hu cikkéből kiderül az is, hogy:

  • Kozsó, azaz Kocsor Zsolt, az Ámokfutók frontemberének, aki egyéni vállalkozóként, sződligeti lakcímmel szerepel a listán. Az énekes-zenész-producer anyagi nehézségeivel évek óta foglalkozik a sajtó, a Blikk áprilisi információi szerint kétszázmilliót meghaladó tartozása van az adóhivatal, egy társasház, bankok és magánszemélyek felé. Kozsó ügyvédje a lapnak akkor azt mondta, hogy a NAV-nak "huszonvalahány" millióval tartozik az énekes.
  • Berki Krisztián valóságshow-szereplő, műsorvezető azt mondta a Napi.hu-nak, hogy nem tud róla, hogy tartozása lenne.
  • Hertelendy Klára, művésznevén Baby Klári, az egykori Baby Sisters  vállalkozásban megfordult már, akad köztük felszámolás, illetve végelszámolás alatt álló, erről bővebben itt olvashat.
  • Fent van a neve a listán Cselényi Lászlónak, az Uránia filmszínház és a Duna televízió egykori elnökének, és Fabinyi Andrásnak, aki az Almássy téri szabadidőközpont igazgatója és a Nyitott Tér Kht. egyik alapítója volt.
  • Nem évült el az adótartozása a börtönt is megjárt volt szocialista politikus Zuschlag Jánosnak. Évek óta fenn van a listán Walter Dezső Péter is, aki 2002 és 2006 között Sopron polgármestere volt, MSZP-színekben.
  • Nincs már listán Hunvald György volt VII. kerületi, szocialista polgármester, viszont a vele azonos lakcímen nyilvántartott Hunvald Györgyné neve még olvasható.
  • Adótartozása van a jelenleg fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamásnak is.