A taxik többségében már van online kassza

2017.01.19. 10:27

A 9500 taxiból mintegy hétezerbe szereltek be online kasszát, azoknak pedig, akik nem rendelkeznek online pénztárgéppel, számlát kell adniuk, és havonta tételes bevallást kell készíteniük, amit be kell benyújtaniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) - mondta a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

A cikkből kiderül, hogy:

  • a Főtaxi franchise partnereinek körülbelül 85 százaléka rendelkezik már online kasszával, viszont egy-két hét múlva mindenki rendelkezik majd online kasszával.
  • A City Taxinál is beszerelték az autók többségébe az online pénztárgépet, csupán néhány tucatnyian választották a havi számlaösszesítő készítését.
  • A City Taxi sofőrjeit még nem ellenőrizték, viszont a főtaxisokat már többször ellenőrizték, de nem bírságoltak, inkább az volt a cél, hogy tisztázzák, hogy hogyan kell helyesen eljárni az új jogszabályoknak megfelelően.

Szakmai körökben arra számítanak, hogy először inkább azokat a taxisokat ellenőrzik majd, akik nem vettek kasszát, hanem havi bevallást fognak készíteni.