NAV: Teljesen normális Tállai fusizása

2017.02.03. 08:50

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mindenkori vezetője főszerkesztői, szerkesztési feladatokat lát el az Adóvilág című hivatalos szaklapnál és az Adó és Vámértesítő lapnál - ezzel magyarázza az adóhivatal, hogy miért is kap Tállai András államtitkár és NAV-vezető több mint félmilliós havi fizetést az állami bérén kívül két adótanácsadó cégtől. 

Ahogy azt megírtuk, Tállai a képviselői 224 ezer és az államtitkári közel egymilliós fizetése mellé kap havi 270 ezer forintot egy Saldo Zrt. nevű cégtől, illetve 250 ezer forintot egy Kompkonzult Kft. nevű vállalattól. Ezzel kapcsolatban Szilágyi György jobbikos képviselő fejezte ki aggályait a NAV-nak, pedig, ahogy a hivatal csütörtök késő este kiadott nyilatkozatából kiderül, nincs itt semmi aggályos.

A NAV közleménye szerint a két újság a hatóság által hivatalosan alapított lap, amelynek szerkesztésében a NAV több munkatársa közreműködik. Az Adóvilágot a Saldo Kft., a Vámértesítő lapot a Kompkonzult Kft. adja ki. Persze

felmerül a kérdés, hogy miért kell a NAV elnökének ezért még fizetést fölvennie a két cégtől,

illetve hogy ez eddig és ezután nem hordoz-e magában valamilyen kockázatot, vagy hogy minek adja ki magáncég a NAV lapját, ha azt amúgy is a NAV munkatársai szerkesztik, de ez a NAV nyilatkozatából nem derül ki.

De hát ha eddig mindenki csinálta, akkor miért pont Tállai Andrásnak ne lehessen?