Hamis ajzószer és cigaretta került elő a telefonboltnak álcázott pesti zugtrafikból

2017.05.12. 09:47

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 70 millió forint értékű hamis gyógyszert, potencianövelő szert és illegális dohányterméket foglalt le telefonboltnak álcázott zugtrafikokban Budapesten – derül ki a NAV közleményéből.

A NAV munkatársai egy testvérpár több, telefontartozékokat árusító boltját ellenőrizték egyidejűleg. Az üzletekben az illegális áru a pultok előtt, a földön dobozszámra hevert. Az ellenőrzésen a nagy mennyiségű, adózatlan cigaretta mellett Magyarországon forgalomba hozatalra nem engedélyezett, a gyanú szerint hamis potencianövelő szereket és gyógyszereket találtak a pénzügyőrök.

Az akcióban részt vevő szolgálati kutya megtalálta a boltok utánpótlás-bázisaként működő zárt raktárat is, ami szintén dugig volt illegális cigarettával, ajzószerekkel és gyógyszerekkel. 

A NAV a mintegy 70 ezer doboz hamis gyógyszert, valamint a megközelítőleg 2000 csomag illegális dohányterméket lefoglalta, a vállalkozók a büntetőfeljelentés mellett pedig további 5 millió forint jövedéki bírságra is számíthatnak.