Szüreti fesztiválokon bukkanhatnak fel a NAV ellenőrei a héten

2017.09.18. 10:22

A héten vásárokon, piacokon és szüreti fesztiválokon lehet a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseire számítani – írja az Adózóna.hu a NAV közleménye alapján.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Stanislaw Rozpedzik

Megyénkénti bontásban:

  • Baranya megye: A NAV baranyai munkatársai szeptember 18. és 24. között Komlón, Mohácson, Nagyhajmáson, Sásdon, Sumonyban, Újpetrén, Cún és Vékény környékén, valamint Pécsen ellenőrzik a nyugtaadást, a foglalkoztatást, az áruk eredetét, az online pénztárgépek használatát, kiemelt figyelemmel a zöldség-, és gyümölcskereskedőkre, a vendéglátókra és az iskolaszer-értékesítőkre. A megye nagyobb rendezvényein lesznek ellenőrzések.
  • Jász-Nagykun-Szolnok Megye: szeptember 18. (hétfő) - Tiszafüred, szeptember 19. (kedd) - Besenyszög, szeptember 20. (szerda) - Jászárokszállás, szeptember 21. (csütörtök) - Mezőtúr, szeptember 22. (péntek) - Törökszentmiklós, szeptember 23. (szombat) - Szolnok. Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják. A pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.
  • Nógrád Megye: az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket: szeptember 18. - Balassagyarmat – piac, szeptember 19. - Pásztó és környéke szeptember 20. -Balassagyarmat és környéke, szeptember 21. - Jobbágyi és környéke szeptember 22. - Bátonyterenye és környéke. A revizorok elsősorban kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), illetve piacokon vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.
  • Vas és Zala Megye: 2017. szeptember 18. és október 2. között kiemelten ellenőrzik Zala és Vas megye területén a vásárokon és piacon értékesítő vállalkozásokat. A NAV munkatársai a számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik.