Gyereke menzapénzén spórolt egy jól kereső NAV-os, nyomozás indult ellene

2018.10.15. 08:52

Több mint 200 ezer forinthoz jutott hozzá jogosulatlanul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyíregyházi munkatársa, aki annak ellenére kért szociális alapú óvodai étkezést a lányának az óvodában, hogy nettó 300 ezer forintnál többet keres, tehát nem lett volna jogosult a támogatásra – írja a Blikk.hu.

A nyomozók által lekért adatok alapján a férfi 2015 és 2017 között a saját nevében nyilatkozott arról az óvodában, hogy a lánya jogosult az ingyenes étkeztetésre. Ezzel összesen 216 140 forintot spórolt meg magának. 

A gyermekvédelmi törvény alapján annak jár ingyen az óvodai ebéd, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el a minimálbér nettó összegének 130 százalékát: ez 2015-ben 89 ezer, az idén 119 ezer forint volt. Volt élettársa elmondása alapján a férfi havi nettó 350 ezer forintot keresett 2016-ban, amikor elköltözött tőle. A lap megkereste a csalással gyanúsított kormányhivatalnokot, de ő nem kívánt nyilatkozni. 

A férfit feljelentették, és mivel kormánytisztviselő, tette a rendőrség szerint kimeríti a költségvetési csalás bűncselekményét. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága és a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya is vizsgálódik az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?