A válság a Maffiát se kíméli

2014.04.21. 19:47

A válság és a megváltozó vállakozói viselkedés nagyon érzékenyen érinti már a Cosa Nostra-t, hivatkozik a palermoi rendőrségre az Independent

A Cosa Nostra egyik épp börtönben lévő vezetőjétől, Giovanni Di Giacomoról felvettek ugyanis pár mondatot. Ő épp azon keseregett, hogy manapság az emberei alig tudnak "nyomorúságos" 5-7 ezer eurót (1,5-2,1 millió forintot) beszedni egy-egy hoteltől vagy cégtől, amit kijelöl nekik.

Azt is hozzátette Di Giacomo, a Porta Nouva család egyik feje, hogy a helyzet olyannyira súlyos, hogy néhány mindennapi gondokkal küszködő fiatalabb maffiatag talán jobban járna, ha "valódi munkát" szerezne.

A börtönben ülő tagok és családjaik anyagi biztonságának garantálása ugyanis különösen fontos a maffiavezéreknek.  "Ez az egyetlen módja hogy bizonyítsák a vezetői képességeiket, és hogy fenntartsák szervezet összetartását" - mondta Piero Iannotti, a palermoi csendőrség kapitánya.

Azt is jelentették, hogy a költségoptimalizálás egyedül a Maffia legfelsőbb vezetését nem érintette. A legrosszabbul pedig a börtönben ülők feleségei és barátnői jártak az új stratégiai iránnyal.