Hátsó élboly - ki hallott már ilyet?

2014.09.26. 16:11

Czomba Sándor - utalva a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölt jelentésére -elmondta, a mostani foglalkoztatottsági adatokkal Magyarország az Európai Unióban "a hátsó élbolyból a középmezőnybe" lépett előre. "Ez egy óriási dolog, már nem a görögökkel, a spanyolokkal, vagy az olaszokkal versenyzünk az utolsó helyekért" - fogalmazott Czomba Sándor.

Ezt mérte a KSH

A KSH pénteken közölte, hogy június-augusztusban 7,6 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, 2,3 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Ugyanekkor összesen 4 millió 158 ezer volt a foglalkoztatottak száma, ami 4,5 százalékkal, 177 ezerrel több, mint egy éve.

Az államtitkár hangsúlyozta, az újonnan csatlakozó tagállamok közül egyedül Magyarország volt képes arra, hogy a gazdasági válság előtti időszak foglalkoztatási adatait produkálja.

"Alakul a dolog, de messze nem tartunk ott, ahol szeretnénk" - mondta. sZerint aki évek óta munkanélküli, annak 100 százalékos a munkanélküliség Magyarországon, mert egyszerűen nem talál munkalehetőséget.

Ezért fontos, hogy azokban a térségekben, ahol nagy a baj, "hozzuk oda a munkahelyet".