Bezárják a Pesti úti Tesco Expresszt

2016.09.19. 14:38

Szombaton nyit ki utoljára az egyik fővárosi Tesco Expressz - erősítette meg a Napi.hu-nak a cég sajtóosztálya az Origo múlt heti hírét. A cég közölte, hogy azért zárják be a Pesti úti üzletet, mert nem volt elég gazdaságos a működése. A bolt fenntartására fordított összeget más boltjaik fejlesztésére fordítják inkább.

A boltbezárás hat munkavállalót érint, nekik mind munkát ajánlottak más Tesco-boltokban. Négyen fogadták el az ajánlatot. Az üzletbezárásban szerepet játszhat az élelmiszerláncok nyereséges működését előíró törvény is: ez lényegében azt mondja ki, ha egy adott árbevétel mellett működő boltlánc két éven keresztül képtelen nyereségesen működni, akkor be kell fejeznie a működését. Mindez azt is jelenti, hogy a jövőben nem csak a Tescónál, de más láncoknál is lehetnek boltbezárások, ha az adott egység nem jövedelmező.

A Tesco egy hónappal ezelőtt közölte, hogy az anyavállalat, a brit Tesco-csoport hosszú távra tervez Magyarországon, és elkötelezett a magyar leányvállalat fejlesztése mellett