Mindenki fizetésemelést kap a Sparnál

2017.01.09. 11:45

Megállapodott a 2017-es bérekről a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), a mintegy 13 ezer munkavállaló közül csaknem négyezer fizetése nő a minimálbér, illetve a garantált bérminimum jogszabályban rögzített mértékére, csaknem kilencezer munkatárs bére pedig különböző mértékben, de ennél magasabb szintre emelkedik - közölte a Spar hétfőn az MTI-vel.

A kevesebbet keresők kapják a legnagyobb emelést, a magasabb jövedelműek fizetése szintén jelentősen emelkedik, a bérfeszültség elkerülése érdekében pedig kiemelt figyelmet fordítottak a középvezetők bérének emelésére.

A Spar már 2016-ban is 4 milliárd forint bérfejlesztést hajtott végre, ez 2017-ben eléri a 7 milliárd forintot, amelyet a járulékcsökkentés csak kisebb mértékben, 1,5 milliárd forint erejéig kompenzál, a nagy része saját forrás. A Spar valamennyi dolgozója 2017-ben évi 100 ezer forintnyi készpénzes, béren kívüli juttatást kap. A vállalatnál több mint öt éve dolgozó munkatársak további évi 40 ezer forint értékű béren kívüli juttatást kapnak SZÉP-kártyán.