Más bankok is szívnak a Buda-Cash miatt

2015.02.27. 10:11

Valutaváltó

Megszívja a Buda-Cash-botrányt a Tele5 taxi, a MagNet Bank és a Commerzbank, bár messze nem annyira, mint a DRB. A Privátbankár azt írja, hogy ezeknek a bankoknak a kártyarendszerét a DRB Bank üzemelteti ún. szponzorbankként, mert a kisebb pénzintézeteknek túl nagy költség lenne ezt maguknak csinálni.

A DRB problémái miatt viszont megnehezülnek azok az elszámolási háttérműveletek, amik szükségesek ahhoz, hogy működjenek a MagNet- és Commerzbank-kártyák.

Fontos azonban tudni, hogy mindez nem érinti az ügyfelek pénzét.

A két bank mindenesetre lázasan keresi a gyors megoldást, ám hetekbe vagy akár hónapokba is telhet, mire sikerül felbontani a megállapodást a DRB-vel, megegyezni a Takarékbankkal – ami a DRB mellett még ilyen szolgáltatásokat nyújt itthon –, és sikerül összekapcsolni a rendszereket, hogy minden simán működjön. Az sem kizárt, hogy a kényszerhelyzetben valami unortodox áthidaló megoldást kell találni, erre viszont az MNB-nek is rá kell bólintania.

Egyszerűbb a Tele5 taxi helyzete, aminek kártyaelfogadói bankja a DRB, a taxitársaság ugyanis gyakorlatilag egyik napról a másikra átkerülhet egy másik elfogadó bankhoz. Annyi kell csak, hogy az autókban lévő kártyaterminálok kapjanak egy új érvényes certifikációt – de ez hamar megoldható, ha megállapodtak egy új bankkal.