Rogán olyasmit sürget, ami már régen megtörtént

2015.03.31. 17:08 Módosítva: 2015.03.31. 17:08

Valutaváltó

Teljes körű vizsgálat megindítására kérte a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) a Lombard Lízing Zrt. ügyében a Fidesz frakcióvezetője - írja az MTI.

Rogán Antal keddi budapesti sajtótájékoztatóján a kérését azzal indokolta, hogy

szerinte a Lombard Lízing Zrt. nem tartja be a bankok elszámoltatásával kapcsolatos törvényt.

A jogszabály pedig egyértelmű: minden olyan autóhitelessel, aki magánszemélyként vette fel a hitelét, a Lombard Lízingnek is és minden más cégnek is el kell számolnia - magyarázta a frakcióvezető, hangsúlyozva, hogy "ebben nincs mérlegelési lehetőség".

Rogán Antal kérte az MNB-t, hogy ezzel kapcsolatban sürgősen vizsgálódjon és utasítsa a törvénysértés felfüggesztésére a Lombard Lízing Zrt.-t, a fennmaradó vitás esetekben pedig bírálja el az ügyfelek panaszait. Kérte egyúttal azt is, hogy a jövő héten tájékoztassák az ügyben a parlament gazdasági bizottságát.

Rogán kérése azért is fura kicsit, mert az MNB már régen a kezébe vette az ügyet, amiről a cég a honlapján is tájékoztat

A Magyar Nemzet kedden arról írt, csaknem egy tucat adós kereste meg a lapot azzal, hogy autóhitelük után nem akar elszámolni velük a Lombard, mert a pénzintézet szerint az adósok egy csoportja nem tartozik az elszámolási törvény hatálya alá, mivel nem minősülnek fogyasztónak.