A Buda-Cash még megszűntében is átveri az ügyfeleit

2015.04.08. 13:30

Valutaváltó

Amennyiben Ön Buda-Cash-károsult, nem érdemes újra bedőlnie az egyébként már MNB által kijelölt felügyeleti biztos által irányított a cégcsoportnak. 

Ha ugyanis a Buda-Cash honlapján rámegy a sokaknak létfontosságú „Hitelezői igénybejelentés mintára”, akkor ott a mai napig rossz címet talált, épp ezekben a percekben cserélik ki őket. A felügyeleti biztos címe helyesen: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. 1. em. – nem a tájékoztatóban és mintában pár perce még szereplő szereplő Damjanich utcai cím, ami a régi címük a Céginfo és az Igazságügyi Minisztérium cégjegyzéke szerint. Legalábbis a NAV és az egyéb hivatalok leveleit a Bajcsy-Zsilinszky útra várják. 

kep

Hitelezői igény bejelentése

Akkor kell hitelezői igényt bejelenteni, ha valamely cég vagy magánember hatmillió forintnál többet vár vissza a felszámolás alatt lévő Buda-Cashtől.  

Megpróbáltuk megkeresni a felügyelet által kirendelt Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Kft.-t, hogy miért adtak meg régi címet a károsultaknak, van-e ott is telephelyük, vagy hogy akik már elküldték a rossz címre a papírjaikat, azoknak mi a teendőjük. De többszöri telefonos megkérésesésünket sem vette fel senki, az egyéb ügyben kapcsolható ügyintézőik telefonja ki volt kapcsolva.  

Mivel határidőhöz kötött az igénybejelentés, és jövő hét kedden jár le, nem mindegy, hogy hova küldik az ügyfelek a papírjaikat. Ha ugyanis kicsúsznak a határidőből, akkor utána elképesztően nehéz lesz visszaszerezni a pénzüket. És még ha igazolni is tudják, hogy rossz címre küldték el a papírjaikat, és azok nem jöttek vissza, az szintén plusz procedúrákat fog jelenteni.

A károsultak egyébként nem kötelesek a cégjegyzéket böngészni a valódi címért. A Buda-Cashnek pedig egyébként több tízezer ügyfele lehetett. A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Kft. honlapján egyébként sehol nem jelzik, hogy fontos adatokat változtattak meg nemrég. 

Frissítés: Az egyik érintett olvasónk lementette a módosítás előtti és a módosított formaleveleket. Külön bónusz, hogy tartalmi különbség is van a kettő közt:

A károsultaknak így érdemes lehet minden pillanatnyi állapotot valahogy rögzíteniük a döntéseik előtt, ha a felszámolócégnél bejelentés nélkül változnak a feltételek.

Frissítés2: A felszámolócég közben becsempészte a tájékoztatóba, hogy a régi címre küldött leveleket majd valahogy átirányítják az újra. Az Index.hu mindenesetre befejezte az ilyen jellegű változások további követését, legyenek résen, illetve a lazábbaknak jó mulatást!