A Buda-Cash vezetője alkoholproblémái miatt nem tudta, hogy mi történik a cégnél

2015.05.07. 11:33

Valutaváltó

A Figyelő értesülése szerint a Buda-Cash két korábbi vezetője, Pintér Zoltán és Pál Gyula sincs előzetesben. A lap szerint Pintér cukorbetegséggel és májproblémákkal is küzd, de olyan pletykák is keringenek, amelyek szerint Pintér az eljárás során is hivatkozott arra, hogy alkoholbetegsége miatt 

korábban nem tudta, hogy mi folyik a cégnél.

Ez a lap szerint egyébként egy közúti balesetnél súlyosbító körülmény lenne, de a Figyelőnek nyilatkozó jogászok szerint az üzleti életben eltérő egy ilyen helyzetnek a megítélése: ha egy cégnél az egyik igazgatósági tag azért nem tudta, hogy mi történik a céggel, mert mindig részeg volt, az egy ilyen esetben enyhítő körülmény lehet.

A cikkből az is kiderül, hogy a Buda-Cash alternatív informatikai rendszert fejlesztett ki, amiben a valós pénzügyi helyzethez képest teljesen más adatok szerepeltek. A cég beavatott munkatársai vezették a Kelerrel és a nemzetközi hatóságokkal egyeztetett, tehát a valós értékpapírvagyonnal összhangban lévő ügyfélkimutatásokat, de közben az ügyfeleknek küldött hamis jelentéseket tartalmazó rendszert is könyvelték. A "para" jelszóval lehetett átlépni a valódi, csalásokat tartalmazó rendszerből a hatóságoknak fenntartott tiszta rendszerbe.