A fél országot letarolta a vihar

2015.07.28. 17:20

Valutaváltó

A hétvégi viharok miatt 857-2200 kárbejelentés érkezett a nagyobb biztosítókhoz, írja az MTI. A megtérítendő károk értéke biztosítónként több száz millió forint lehet. 

A legtöbb kárt a Generalihoz jelentették be,  kerekítve 2200-at, nagyjából a 300 millió forint értékben. Ebből a legtöbbet, hatszázféle kárt Budapestről jelentették, de sok kisebb települést is érintett a vihar. Így nagyon sokaknak lett komoly kára valamiért Vásárosnaményban és Berettyóújfaluban is.

Az Allianz több mint 1700, a viharos időjárási tevékenységhez kötődő kárt regisztrált, 130 milliós értékben. Nekik főleg a vihar, a villámcsapás másodlagos hatása, illetve a jégverés és beázás kell fizetniük majd.. A viharok leginkább Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyét érintették.

Az Aegonhoz idáig összesen 857 időjárási kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 103 millió forint, így itt az átlagos kár 120 ezer forintos. A legtöbb kárbejelentés Budapestről, Pest megyéből és Komárom-Esztergom megyéből érkezett. A legjellemzőbbek a felhőszakadás miatti beázások, a villám miatti károk, a tetőkárok, a fakidőlések és a jégverés okozta károk voltak.

A Groupamaához eddig közel 2000 bejelentés érkezett, több mint 150 millió forint értékben, de a kár szerintük várhatóan eléri a 200 millió forintot. A legtöbb kár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Komárom-Esztergom megyében és Budapesten keletkezett.

A viharról készült képeket galériába gyűjtöttük,  itt nézheti meg .