Kivételeznek a külüggyel Quaestor-ügyben?

HUS 6581
2015.09.22. 09:04

Valutaváltó

A Quaestor-károsultak szóvivője, Kálmán-Pikó István hétfőn a Hír TV-ben arról beszélt, hogy pénteken lesz annak a pernek az első tárgyalása, amelyet a felszámoló egy 80 év körüli hölgy ellen indított, írja az Mno.hu.

A nő pénteken indított el egy tranzakciót, és azon a hétfőn, amikor a Quaestor bedőlt, még fizettek is neki. Nem ő az egyetlen ugyanakkor: a Quaestor felszámolója minden olyan ügyfél ellen pert indít, akik közvetlenül a cég bedőlése előtt vették ki a pénzüket.

A lap szerint viszont elképzelhető, hogy nem mindenkit perelnek, hiszen a Külgazdasági és Külügyminisztérium, és a felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. például annak ellenére nem indult per, hogy utóbbi részére 3,8 milliárd forintot fizettek ki a Quaestor bedőlése napján.

Az ügyben az Mno. hu kereste a a Quaestor felszámolóját, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t, de onnan egyelőre nem kaptak választ arra a kérdésre, hogy hogy a Külügyminisztériumot miért nem perlik be ugyanazt a logikát követve, mint a társaság ügyfelei esetében.