Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Nagyon drágulnak a kötelező biztosítások

DSZZS20151105002
2016.01.22. 08:20

Bőven 30 ezer forint fölé emelkedett a kötelező felelősség-biztosítások (kgfb) átlagdíja az év első heteiben, ha pedig ez így megy tovább, akkor akár rekordot is dönthetnek a kötelezők díjai - írja a Világgazdaság. A Netrisk alkuszcég adatai szerint a múlt héten 31 499 forintos átlagos éves díjjal kötöttek biztosítást az autósok, ami majdnem 43 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor.

A nagy haszongépjárművek felelősségbiztosításának díja emelkedett a legjobban, 40-100 százalékkal, emellett a nagy teljesítményű luxusautók biztosításáért kell jelentősen többet fizetni.

Az átlag autósok érzik majd meg legkevésbé az emelkedést.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint utoljára 2009-ben volt 30 ezer forint fölött a kötelezők átlagod díja, a legmagasabb pedig 2007-ben volt, amikor 35 120 forint volt az átlagos biztosítás. Ezt viszont könnyen elérheti az idei ár, mert a lapnak nyilatkozó Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz értékesítési és kommunikációs igazgatója szerint a biztosítók valahol 30-40  ezer forint között szeretnék stabilizálni a díjakat. A kötelezők piacán nagy az árverseny, ráadásul egyre több az autós és a baleset, ami után fizetni kell, úgyhogy ilyen áron érné meg a biztosítóknak a kötelező. 

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.