László
18 °C
28 °C

Betiltottak egy egészségpénztárat

2016.02.24. 16:50

Már tavaly kifizetési tilalmat rendelt el a felügyelet a Pro V1ta Egészségpénztárnál, amikor, kibukott, hogy a Buda-Cash bankjait is teljesen szétlopták. Tavaly tavaly óta ideiglenes kifizetési tilalom volt életben, most teljesen visszavonták a cég engedélyét. A cég kisebb szereplő volt, a teljes egészségbiztosítási szektor 0,34 százalékát tette csak ki a taglétszáma. Mondjuk azt az MNB elfelejtette megemlíteni, hogy az ügyfelek követelései alapján mekkorák.

A Pro V1ta egyébként nem csak azért került bajba, mert a DRB Bankcsoportnál tartotta a pénzét, és így elúszott az is, de csaknem két évvel később azt is sikerült megállapítani a felügyeletnek, hogy a cég folyamatosan és súlyosan megszegte a szabályokat.  Különösen belső ellenőrzésre és a napi működésre és irányításra vonatkozó előírásokat hagyták figyelmen kívül, még könyvelőjük se volt. Modorosan, de még nem perelhetően fogalmazva: mindezzel feltehetően igen komolyan veszélyeztetve a pénztártagok vagyonát.

Most be is zárják az egészet. Az ügyfelek mondjuk ugyanúgy nem fognak hozzáférni semmilyen pénzükhöz, de a rendszeresen sunyuló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Kft-nél érdeklődhetnek majd, ha akarnak. 

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!