Előd
5 °C
12 °C

10 bankot bírságolt meg az MNB

2016.03.22. 10:53

Összesen 48,4 millió forintra bírságolta a Magyar Nemzeti Bank azokat a bankokat, amelyek nem tartották be a hazai és uniós javadalmazási szabályokat - írja közleményében az MNB.

Összesen 10 magyar banknál vizsgálták, hogy hogyan javadalmazzák a dolgozókat. Ebből nyolcnál  - A Budapest Hitel- és Fejlesztési Banknál, az Ersténél, az FHB-nál, K&H-nál., OTP Banknál, a Raiffeisennél, a Sberbanknál és az UniCreditnél - csak kisebb hiányosságokat találtak, kettőnél, a CIB Banknál és a Magyar Takarékszövetkezeti Banknál viszont nagyobb gondok voltak. Büntetést minden vizsgált bank kapott,  a két legnagyobb bírság 14,8 és 14 millió forint volt.

A vizsgálatot az indokolta, hogy az elmúlt időben szigorodott a bankok javadalmazási szabálya, mert, ahogy az MNB közleménye írja, "a korábbi liberális szabályozás időszakában a javadalmazási gyakorlat esetenként inkább a bankvezetők, nem a tulajdonosok és a köz érdekeit szolgálta: túlzott kockázatvállalásra, rövidtávú eredményhajszolásra ösztönzött, nem a valóban megszolgált, hosszú távon fenntartható teljesítményt honorálta."  

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.