A jegybank alapítványa 65 millióért készíttet kisjátékfilmet a csavaros magyar észjárásról

2016.06.05. 10:40

Valutaváltó

A Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Innovationis nevű alapítványa 65 millió forintot adott egy 25 perces kisjátékfilm elkészítésére, amely 42 magyar találmányt mutat be - derítette ki az RTL Híradó.

"A filmhez írt forgatókönyv egy férfi és egy nő egy napját dolgozza fel, amelynek dramaturgiája célzottan arra irányul, hogy szellemesen és könnyedén mutassa be a mintegy 42, magyarokhoz köthető találmányt” – írta az alapítvány az RTL kérdésére.

A filmet készítő Talentum Film Kft-t egy héttel a döntés előtt jegyezték be. A cég egy hetedik kerületi társasházba van bejegyezve majdnem ezer másik vállalkozással együtt. A cég tulaja nem reagált az RTL megkeresésére. Az alapítvány nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mi indokolta azt, hogy egy egy hete létező, tapasztalattal nem rendelkező céget bíztak meg a film elkészítésével.

 

Az alapítvány az RTL kérdésére azt is elárulta, hogy a kis- és középvállalkozások versenyképességének elősegítése a céljuk a filmkészítéssel. "A fejlődéshez elengedhetetlen a gazdaságban is alkalmazható tudományos ismeretek és tapasztalatok megosztása, a hazai és európai uniós támogatási és pályázati programokban való részvétel lehetőségének bővítése, valamint a tudományos-technológiai és a nemzetközi gazdasági kapcsolatok fejlesztése is. A film elkészítése a fenti célokkal összhangban segít megismertetni és népszerűsíteni a magyar innovációt és a magyarokhoz köthető találmányokat” - írták.