Bankot is vesz Mészáros Lőrinc

2017.04.21. 16:25

Valutaváltó

Felvásárolta az FHB Jelzálogbank részvényeinek 5,9 százalékát a Konzum Nyrt. kezelésében lévő Konzum PE magántőkealap, vagyis ezzel Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért a turizmus, a média és az építőipar után a pénzügyi piacon is erősítenek. A Konzumnak a tőzsdén kívüli ügylettel 6,86 százalékos szavazati aránya lett az FHB-ban. 

A Jászai Gellért érdekeltségében lévő Konzum Nyrt.-be idén februárban szállt be Mészáros Lőrinc, aki jelenleg 20 százalékos tulajdonos a tőzsdei cégben. A többek között a Hunguest hotelláncot felvásároló Konzum 46 százalékos befolyással bír a Konzum magántőkealapban, a maradék részesedés pedig Jászai Gellérté, aki a Konzum Nyrt-ben is benne van. Az FHB Jelzálogbank pedig részben Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozott egészen 2016 októberéig. Az FHB jelzálogbank részvényeit a magántőkealap az Allianz Hungária biztosítótól vásárolta meg.

A Konzum közleménye szerint pedig nem ez lesz a cég egyetlen pénzügyi befektetése: 

A kedvező makrogazdasági folyamatoknak köszönhetően bővülő hitelezési piac javítja a hazai bankszektor kilátásait, így a jövőben a Konzum-csoport érdekeltségein keresztül tovább növelheti befolyását az ágazatban, illetve a tőke- és pénzpiacok egyéb szegmenseiben.