Szabadlábon az óriási Fortress-csalás atyja

2017.06.21. 15:15

Valutaváltó

Emlékeznek még arra a cégre, ami azzal hirdette magát, hogy tudják, mikor fogják bevezetni az iPhone-részvényt? A tízmilliárdot ellopó Sz.-F. Zsolték szellemileg kispályások voltak, de anyagilag egyáltalán nem, rengeteg embert vertek át a pilótajátékukkal. Most viszont magát a főkópét, SZ.-F. Zsoltot engedte hirtelen szabadlábra bíróság tudta meg a 444.hu.

Pedig már az is meglepő volt, hogy a papíron vagyontalan Sz.-F. Zsolt egy luxuslakásban, a Marina Parton várhatja ki házi őrizetben a valószínűleg sokáig húzódó tárgyalásuk végét, miközben tárgyalásokra több féle, kiugróan drága autóval érkezett, amik papíron szintén nem az övéi voltak. Miközben kiugróan nagy értékű csalás fővádlottja máig.

Sz.-F. Zsolt
Sz.-F. Zsolt

A kalandos életű Sz.-F. Zsolték százas nagyságrendű ügynökhálózatukkal irreálisan magas, 7-100 napos befektetésekre 8-40 százalékos (nem éves szinten) hozamokat ígértek teljes tőkegaranciával. A nekik adott pénzt viszont nem fektették semmibe, hanem az új pénzekből fizették a hozamokat, az ügynököket, illetve egy részét a vezető átutalta saját magának, egy nagyobb részével, jó pár milliárddal pedig nem tudjuk, mi lett. Egyesek szerint Mexikóba utaztatták kézzel az eltűnt pénzt, Sz.-F. korábbi munkatársai inkább Szingapúrra utalgattak eddig. 

Itt olvashat még az elképesztő ügyről, külön érdekes, hogy egy birtokunkba került, budapesti közjegyző által hitelesített dokumentum szerint Sz.-F. 130 millió forintot fizetett volna egy félalvilági vállakozónak, ha az elintézi, hogy az MNB felügyeleti része leszálljon róla. Ez ügyben azonban nem akartak nyomozni, a a vádiratban se szerepelt egy szó se róla. Ahogy az is igen furcsa, hogy a rendőrök és az ügyészek csak 2012-től vizsgálták az egészet, noha a pilótajáték bevallottan 2009-től indult, és Sz.-F.-nek a rendőrség szerint nagyon erős rendőrségi és kormányzati kapcsolatai voltak a működése során végig. Ez utóbbiakat szintén nem akarták vizsgálni se.