400 millió forintot tüntetett el két takarékszövetkezeti vezető

2017.09.20. 12:21

Valutaváltó

A Dabasi Járási Ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat egy takarékszövetkezet két vezető tisztségviselőjével szemben. A vádlottak egyike 240 millió forint, társa 180 millió forint vagyoni hátrányt okozott a takarékszövetkezetnek – derül ki az ügyészség közleményből.

A két nő egy Pest megyei takarékszövetkezet vezető tisztségviselőiként dolgozott, feladatuk a szövetkezet irányítása volt. 2001 februárjától 2013 júliusáig a rendes vagyongazdálkodás szabályait számos ponton megszegték.

A takarékszövetkezet egy közbenső cége útján éveken keresztül összesen közel 60 millió forintot fizetett egy informatikai szolgáltatást nyújtó cégnek anélkül, hogy ténylegesen igénybe vette volna a szolgáltatást. A vádlottak a takarékszövetkezet hiteleinek rendezésére megbíztak egy céget, aminek teljesítés nélkül több mint 7 millió forintot utaltak át. Az egyik vádlott a takarékszövetkezet képviselőjeként a saját, társa és munkatársaik részére több életbiztosítási szerződést kötött.

A másik vádlott pedig ellenjegyezte azt, hogy az összesen 170 millió forintot kitevő biztosítási díjat éveken keresztül minden esetben a takarékszövetkezet fizesse meg. A Dabasi Járási Ügyészség folytatólagosan, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja a két nőt.