Kétmilliárd forint kárt okozhattak a hétvégi viharok

2019.07.30. 12:00

Valutaváltó

A hétvégi viharok után elkezdtek özönleni a bejelentések a biztosítókhoz, a társaságok szerint több, mint kétmilliárd forintot fognak kifizetni a károsultaknak - írja közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A viharok Budapest mellett a Balaton környékén, Észak-Magyarországon és az Alföld középső részén is komoly károkat okoztak, legalábbis ezekből a térségekből érkezett a legtöbb bejelentés. Hétfő délutánig összesen ötezren fordultak a biztosítókhoz, de a korábbi, hasonló időszakok tapasztalatai alapján az elkövetkező két hétben a bejelentések száma a húszezret is meghaladhatja.

A mostani bejelentések kiváltói elsősorban a szélvihar, a felhőszakadás, a beázás, a villámlás, de feltűnően sok a jégverések okozta kár is.

A biztosítók arra kérik ügyfeleiket, hogy amint szembesülnek a viharok okozta károkkal, tegyék meg bejelentéseiket, személyesen, telefonon, vagy akár e-mailen is. A kárszemléig – amelyet a társaságok a bejelentést követően néhány napon belül igyekeznek elvégezni – csak a legszükségesebb állagmegóvási munkálatokat végezzék el, és lehetőleg készítsenek mindenről fényképeket.