Piroska
-12 °C
-2 °C

Óv az angliai munkától a külügyminisztérium

2009.03.12. 14:21 Módosítva: 2009-03-12 14:23:44

A Külügyminisztérium azt tanácsolja, hogy alaposan fontolják meg tervüket mindazok, akik a súlyos szigetországi gazdasági helyzet dacára munkavállalási céllal az Egyesült Királyságba akarnak utazni. A tárca csürtökön kiadott közleménye szerint ugyanis a válság Nagy-Britanniát még érzékenyebben érinti, mint a többi uniós tagállamot.

Ezért drasztikusan csökken az állások száma, a munkanélküliségi ráta kétszer akkora, mint az európai átlag. "Nemegyszer előfordul, hogy nagyobb cégek egyik napról a másikra több ezer embert bocsátanak el... a brit jegybank szerint a következő negyedévben a bruttó nemzeti össztermék 4 százalékkal mérséklődik" – figyelmeztet a minisztérium, hozzátéve: a helyszínen jóformán lehetetlen állást találni.

A minisztérium közleménye arra is figyelmeztet: egyre gyakrabban történik meg, hogy a munkáltató az érvényes szerződés ellenére sem hajlandó kifizetni a teljes bért, vagy más módon szegi meg a megállapodást. A külügy arról tájékoztatja az angliai munkavállalókat vagy arra készülőket, hogy Ilyen munkajogi vitákban a brit munkaügyi tanácsadó szervezet, az ACAS (www.acas.org.uk, tel: 08457 47 47 47) vagy a Citizens Advice Bureau (www.adviceguide.org.uk) ingyenes tanácsadó szolgálat tud megfelelő felvilágosítást adni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!