Gadó Gábor és Wallacher Lajos lehet a GVH két elnökhelyettese

2009.09.22. 09:23

Bajnai Gordon miniszterelnök Gadó Gábort és Wallacher Lajost javasolja a Gazdasági Versenyhivatal elnökhelyettesi posztjaira, Gadót pedig egyúttal a Versenytanács elnöki teendőinek ellátására is jelöli – derül ki a kormányszóvivői iroda közleményéből. Az elnökhelyettesek megbízatása 2009. szeptember 26-tól hat évre szól. Az elnökhelyettes-jelölteket a mai napon hallgatja meg az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága.

A jogász végzettségű Gadó Gábor létrejötte óta társelnöke a Budapesti Értéktőzsde Felelős Társaságirányítási Bizottságának, 2008 óta a Közbeszerzések Tanácsának tagja. 1995-től az Igazságügyi minisztérium helyettes államtitkáraként, 2006-tól az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkáraként a civilisztikai, gazdasági jogi és az igazságügyi kodifikációval összefüggő jogszabály-előkészítő munka irányítója.

A szintén jogász végzettségű Wallacher Lajos 1993-tól 2005-ig az Igazságügyi Minisztérium munkatársa volt, 2005 óta a Gazdasági Versenyhivatal Jogi Irodájának vezetője. Elnökségi tagként részt vett a Szerzői Jogi Szakértő Testület munkájában, tagja volt többek között az Iparjogvédelmi Szakértő Testületnek, valamint a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanácsnak.