Demján újítja meg Krakkót

2009.11.20. 14:20

Megnyitott a TriGranit fejlesztésében, Krakkóban felépült 234 ezer négyzetméteres Bonarka City Center, a megvalósítani tervezett többfunkciós városközpont első ütemeként. A létesítmény Krakkó Podgórze kerületében található. Az épülő többfunkciós városközpont 19 hektáron terül el, s az egykori ipari terület revitalizálása az egyik legnagyobb léptékű átalakításként ismert Lengyelországban. A 234 000 négyzetméteren megvalósuló városközpont 3 fázisban épül fel: a most átadásra kerülő első szakaszban a 270 üzletet, 20 mozitermet, több mint 30 éttermet, kávézót, fagylaltozót, kétszintes garázst (3200 parkolóhely) magában foglaló bevásárló- és szórakoztatóközpont épült meg.

A második és harmadik fázisban 4 irodaépület és számos lakás megépítésére kerül sor. A beruházás tervezett teljes összege mintegy 500 millió euró. A központban olyan vezető márkák nyitottak üzletet, mint az Auchan, Leroy Merlin, Cinema City, C&A, H&M, Peek & Cloppenburg. A vállalat társadalmi felelősségvállalási stratégiájának megfelelően egy 400 négyzetméteres területet bocsát az "U Siemachy" Alapítvány részére, lehetővé téve ezzel a csellengő gyermekek értelmes és hasznos napközi elfoglaltságát, pszichológiai és oktatási támogatását.

A TriGranit Fejlesztési Zrt. összesen 2 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további 4 milliárd euró - többnyire vegyes hasznosítású - fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.