Bérükért demonstráltak a Bognár Szörp dolgozói

2009.11.24. 11:03

Elmaradt bérükért demonstráltak a július óta felszámolás alatt lévő, pölöskei székhelyű Bognár Szörp Kft. dolgozói - írja a Napi Gazdaság.

A tavaly még hárommilliárd forintos nettó árbevételt elérő üzemben márciusban azt követően állították le a termelést, hogy a hitelező pénzintézet zárolta a társaság számláit. Nem sokkal később a cégtől csaknem 150 dolgozót küldtek el. A dolgozók egyik képviselője a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a korábbi tulajdonos és a felszámoló közötti vita áldozatai.

Szabó Tibor, a Marosholding Kft. felszámolóbiztosa a dolgozókkal többször közölte, hogy a bérgarancia-alapból is csak akkor tudnak fizetni, ha a hitelezőkkel szemben mintegy 2,5 milliárd forintos adósságot felhalmozó cég zárómérlegét a tulajdonosok elkészítik és átadják. Bognár Kálmán cégvezető viszont azt állítja, hogy törvénytelenül zajlik felszámolási eljárás a társaság ellen, hiszen a Marosholdingot ők még a felszámolási eljárás kezdete előtt végelszámolással bízták meg.

A tulajdonos a kö­zelmúltban pert kezdeményezett a felszámoló ellen. Az üzemet időközben bérbe adták, jelenleg a Janicsek Kft. tulajdonában lévő, mintegy negyven korábbi dolgozót foglalkoztató Pölöskei Szörp Kft. működteti.