Beszállt az SCD Alapkezelőbe Lantos Csaba

2011.05.23. 10:17 Módosítva: 2011.05.23. 11:33

A Jászai Gellért befektetéseit kezelő Fortis Private Equity Zrt. a Csemgando Kft.-nek értékesítette az SCD Befektetési Alapkezelő Zrt 50 százalékos részvényhányadát. A Csemgando Kft. Lantos Csaba, az OTP Bank volt lakossági vezérigazgató-helyettesének vagyonkezelő társasága. Érdekeltségébe tartozik a Diófa Alapkezelő Zrt., de a társaság kiterjedt befektetési tevékenysége során számos iparágban szerzett érdekeltséget, amelyből a fő fókuszt a magán egészségügyi szolgáltatások jelentik. A befektető partnerek az új cégben kívánják egyesíteni ingatlanfejlesztési és tőkepiaci tapasztalataikat.

Az SCD Befektetési Alapkezelő Zrt-ben - az egykori First Fund Alapkezelőben - februárban szerzett száz százalékos tulajdoni részesedést a Fortis Private Equity. A tulajdonosok Hegyi Gábort, az Allianz Bank volt vezérigazgatóját kérték fel az SCD Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatói feladatainak ellátására. A tulajdonosi struktúra változásának megfelelően módosul az igazgatóság és a felügyelőbizottság összetétele is.

Közzétételi kötelezettségének eleget téve, a tulajdonosváltásról és a vezető tisztségviselők személyében bekövetkezett változásokról az alapkezelő tájékoztatta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét.