Megnyitották a 4-es főút új szakaszát

2011.07.06. 13:19

Megnyitották a 4-es számú főút Kisújszállást elkerülő 11 kilométeres szakaszát szerdán délelőtt, ezzel a nagykun városban lényegesen csökkenhet a belterületi járműforgalom.

Az átadása az eredeti tervhez képest csúszott, de miután valamennyi érintett szakhatóság és kezelő megküldte hozzájárulását, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége keddi határozatában engedélyezte az elkerülő út ideiglenes forgalomba helyezését, mondta Korim Éva kormányhivatali sajtófőnök.

Naponta 15 ezer jármű közlekedik a fővárost az ukrán határral és Észak-Erdéllyel összekötő 4-es főútnak ezen a szakaszán, az új útpálya átadásával a várakozások szerint csökkenni fog a súlyos közlekedési balesetek száma a térségben – jelezte közleményében Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője.

Az elkészült útszakasz a később megépíteni tervezett M4-es autópálya bal oldali pályarészéül szolgál majd, a tervezést és az építés ennek szellemében végezték. Így megépült két vasútvonal feletti, továbbá egy, a mezőgazdasági forgalmat a pálya felett átvezető híd.