Esett az Alstom bevétele

2011.07.20. 11:28

Tizenkét százalékkal esett a BKV elöregedett metrószerelvényei lecserélésében is érdekelt, közlekedési eszközöket és erőművi berendezéseket gyártó francia cég, az Alstom bevétele az első negyedévben éves összevetésben.

A cég szerdai közlése szerint a csökkenés a korábbi időszakban a gazdaság gyengélkedése miatt visszaesett megrendeléseknek tudható be. Az Alstom arra számít, hogy a következő hónapokban javul a helyzet, így nem módosította idei terveit.

A vállalat bevételei 12 százalékkal, 4,5 milliárd euróra estek vissza, míg a megrendelések 44 százalékkal 5 milliárd euróra nőttek. Ez enyhén elmarad az elemzői várakozásoktól. Június 30-án a még nem teljesített megrendelések összege 47 milliárd euróra, 28 havi bevételre, rúgott - közölte az Alstom.

"Az első negyedévben megérkezett kielégítő értékű új megrendelések megerősítik, hogy folytatódhat a keresletnek a tavalyi év második felében tapasztalt felfutása" - mondta Patrick Kron, az Alstom elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a fellendülés motorja a feltörekvő országokban mutatkozó kereslet az erőművi berendezések iránt.

Az Alstom a pénzügyi év második felére várja a bevételek növekedését. A cég megerősítette, hogy a 2011 áprilisa és 2012 márciusa közötti időszakra előirányzott 7-8 százalékos profitcélján nem változtat.