Feleződött a Marlboro gyártójának nyeresége

2011.07.20. 14:30

Az Altria csoport, a legnagyobb amerikai dohányipari vállalat profitja 57 százalékkal esett a júniussal záródott második negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest. Csökkent a cég bevétele is a kevesebb cigaretta eladása miatt.

Az Altria a kilátásokkal kapcsolatban azt közölte, hogy a munkaerő-piaci helyzet keveset javult, ami befolyással van a  fogyasztók kiadásaira.

A cég adózott eredménye 444 millió dollár, részvényenként 21 cent lett. Egy éve a profit 1,04 milliárd dollár, részvényenként 50 cent volt. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 50 centről 53 centre nőtt. Ez megegyezett a szakértői várakozásokkal.

A bevétel 7,8 százalékkal 4 milliárd dollárra esett, ami elmarad a szakértői előrejelzésekben szereplő 4,43 milliárd dollártól.

A cigaretta-eladásokból származó bevétel 2,1 százalékkal, a bagóból és tubákból pedig 3,6 százalékkal nőtt. A Marlboro cigarettából eladott mennyiség 1,1 százalékkal nőtt. A cég más vezető cigarettamárkáiból 7,8 százalékkal adtak el kevesebbet az egy évvel korábbihoz képest az idei második negyedévben.