Híd épül a Tiszán Vásárosnaménynál

2011.08.04. 12:45

Új híd épül a meglévő, rossz állapotú kiváltására a Tiszán Vásárosnaménynál; a nettó 4,2 milliárd forintos költségből felépülő új folyami átkelőt várhatóan jövőre adják át a forgalomnak.

A híd gergelyiugornyai oldalán tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára elmondta: a fejlesztés 3,8 milliárd forintnyi kötelezettségvállalást igényelt a tárca részéről, ez tette lehetővé az építkezés elindítását.

A kétsávos, nagy forgalomnak kitett régi Tisza-hidat 1949-ben helyezték forgalomba, állapota azóta leromlott: 2006-ban sebesség-, 2007-ben pedig súlykorlátozást vezettek be, jelenleg pedig csak egyszerre csak egy sávon haladhat rajta a forgalom. Az átkelő felújítása az acélszerkezet és a pillérek állapota miatt gazdaságtalan lenne, ezért született döntés egy új híd építésétől - közölte az államtitkár.

Az új, 216 méter hosszú és 25 méter széles II. Rákóczi Ferenc-hídon a tervek szerint két forgalmi sávot alakítanak ki, az egyik oldalán járda, a másikon pedig kerékpársáv létesül.