Pert nyert a Richter, 40 millió dollárt kap

2011.08.09. 10:50 Módosítva: 2011.08.09. 11:30

A Richter Gedeon Nyrt. megnyerte a lengyel Polpharma tranzakció meghiúsulása miatt indított pert, és a választott bírósági ítélet alapján a Genefar BV 40 millió dollárt köteles fizetni a magyar cégnek - közölte a BÉT honlapján kedden a magyar gyógyszergyártó társaság.

A közlemény rögzíti: a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara mellett működő
választott bíróság ítéletet hozott, amelyet a Polpharma tranzakció meghiúsulása miatt indított 2008 decemberében a Richter Gedeon a Genefar BV ellen.

A Richter 2007. novemberében kötött szerződést a Genefar BV-vel a lengyel gyógyszergyártó cég, a Polpharma 99,65 százalékának 
megszerzéséről. A lengyel versenyhivatal (OPCC) 2008. július 3-án 
hozzájárult a tranzakcióhoz, de a Richter ugyanezen napon értesítést kapott a Genefartól, hogy álláspontjuk szerint a  megkötött szerződés megszűnt. Akkor a Richter közölte, hogy megteszik a szükséges intézkedéseket a szerződésben kikötött 40 millió dollár kötbér érvényesítése érdekében.

Most a választott bíróság ítéletében arra kötelezte a Genefar BV-t, hogy a Richter Gedeon részére fizessen meg 40 millió dollárt, valamint annak kifizetéséig járó kamatait.