Az OTP-t is levágta a Moody's

2011.11.28. 10:22

A Moody’s a magyar szuverén adósminősítésének "Ba1"-re csökkentése és az ország devizabetétekre vonatkozó minősítési plafonjának "Ba2"-re történő csökkentése következtében 2011. november 25-i döntése értelmében az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. minősítői besorolását további öt magyar bankkal együttesen csökkentette, áll az OTP BÉT közleményében.

OTP Bank Nyrt. deviza szenior adósság besorolását "Baa3"-ról "Ba1"-re, a deviza alárendelt adósság besorolását (Lower Tier2) "Ba1"-ről "Ba2"-re, míg a deviza alárendelt (Upper Tier2) adósság minősítését "Ba2 (hyb)"-ről "Ba3 (hyb)"-re módosította. A forint- és devizabetét minősítéseket "Baa3/Prime-3"-ról rendre "Ba1/Not-Prime"-ra és "Ba2/Not-Prime"-ra módosította, utóbbi az ország minősítéséből adódó plafonnak megfelelő szintű. A társaság "D+" pénzügyi erő besorolása nem változott; az összes minősítés továbbra is leminősítést valószínűsítő figyelő listán van.

Az OTP Jelzálogbank Nyrt. forint- és devizabetét minősítései "Baa3/Prime-3"-ról rendre "Ba1/Not-Prime"-ra és "Ba2/Not-Prime"-ra módosította. A társaság "D+" pénzügyi erő besorolása nem változott; az összes minősítés továbbra is leminősítést valószínűsítő figyelő listán van.