Másfél milliárddal drágább lesz a vezetéképítés

2015.01.28. 12:13

Az eredetileg becsült nettó 12 milliárd 888 millió forint helyett nettó 14 milliárd 176 millió forintért vállalta a kiírásban szereplő távvezeték építést és bontást a nyertes három cég, az Omexom Magyarország Kft., az MVM OVIT Zrt. és EKS Service Kft. - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos eljárást a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. írta ki. A közbeszerzés az előminősített jelentkezők részére közvetlenül megküldött részvételi felhívással indult és az előminősítésben rögzítettek alapján történt.

A közlemény felsorolja az alvállalkozók által elvégzendő munkákat, ők végzik egyebek mellett a földmunkát, a daruzást, az oszlopszerkezeti munkákat, valamint szigetelőláncok szerelését.

A nyertesek közül az Omexom - a cég honlapja szerint - a Vinci Energies Group egy nemzetközi márkája. A társaságot 1994. szeptember 30-án jegyezték be a Fővárosi Bíróságon GA Magyarország Kft. néven. A cég neve tulajdonosi döntés alapján 2014. október 17-én Omexom Magyarország Kft.-re változott. Tulajdonosa a németországi, walsrodei székhelyű GA Hochspannung Leitungsbau GmbH.

Az EKS Service Kft. 1991-ben alakult, a jegyzett tőkéje 75 millió forint. Tulajdonosai: a német ENACO Enegieanlagen- und Kommunikationstechnik GmbH, valamint az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Az MVM OVIT Zrt. állami vállalatból alakult át gazdasági társasággá 1991-ben. A céginformáció szerint a jegyzett tőkéje mínusz 5,8 milliárd forint. A tulajdonosa 2013-tól az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.