Új időszámítás kezdődik az energiapiacon

2016.09.20. 08:20

Néhány napon belül  lezárul az a folyamat, aminek a végén a Tigáz 1,2 millió lakossági földgázfogyasztóját átveszi a Főgáz, így a nemzeti közművek fogja biztosítani az egész ország gázellátását. Az új ügyfeleknek nincsen teendőjük az átvétellel kapcsolatban, az árak nem változnak - közölte az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ Zrt.).

Az MTI azt írja, a Tigáztól érkezők az első Főgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, diktálni pedig október 27-től lesz lehetőség a Főgáz ügyfélszolgálati csatornáin keresztül. A fogyasztók átvételekor semmilyen műszaki beavatkozás, sem mérőcsere nem lesz. Műszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetőségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni.

A fogyasztók a Tigáztól végszámlát fognak kapni. A Tigáznak előre kifizetett részszámlák esetleges többlet összegét a szolgáltatóval történő elszámolás után a befizetők visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen a téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet. Amennyiben egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál rendezte a tartozást.

A csoportos beszedési megbízások a Főgáznál is tovább élnek, így nem szükséges új megbízást adni a banknak. A diktálós és részszámlás fogyasztókat egyaránt változás nélkül átveszik, így aki eddig diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is maradhat ezekben az elszámolási módokban.

A Tigáznál online ügyfélszolgálatot használók egyszerűsített módon tudnak majd regisztrálni a Főgáz online ügyfélszolgálati oldalára, ez lehetőséget biztosít arra is, hogy azonnal az egyszerű, környezetbarát e-gázszámlát válasszák, ami jelentősen megkönnyíti a számlakezelést a felhasználók számára.