Zalán
6 °C
19 °C

Csőd közelében a UPC

MTI
2002.08.15. 12:17
Lehet, hogy kénytelen lesz csődeljárást kérni maga ellen a holland United Pan-Europe Communications NV (UPC) kábeltévé-szolgáltató, ha nem sikerül végleges egyezségre jutnia adóssága átrendezéséről - közölte csütörtökön a cég.

A legnagyobb európai kábeltévés műsortovábbító közölte azt is: ha elmarad a hitelezőkkel elvi szinten már kidolgozott egyezmény véglegesítése, a cég esetleg törlesztési moratóriumért is folyamodhat.

A UPC-nek 10,7 milliárd eurós adóssága van. A vállalat júliusban közölte: javaslat szintjén összeállt egy adósságátrendezési program, amely szerint a UnitedGlobalCom Inc., az anyavállalat a birtokában lévő 2,6 milliárd dollárnyi UPC-kötvényt és egyéb adósságot 65,5 százaléknyi UPC-részvényre cseréli, más befektetők pedig 2,9 milliárd dollárnyi további vállalati kötvényért 32,5 százaléknyit kapnának a cég részvényeiből - írta a Dow Jones gazdasági hírszolgálat.

A UPC szerdán jelentette be, hogy működési és - most először - nettó szinten is nyereséges volt a második negyedévben, jóllehet a profit elérését jelentős egyszeri tételek segítették. A cég maga is utalást tett a második negyedévi nyereségesség egyszeri mivoltára, mondván: az év egészére nem számol nettó profittal.

A UPC részvénye csütörtök délelőtt 9,09 százalékos veszteséggel 10 eurócent volt az amszterdami Euronext-tőzsdén. A cég piaci tőkeértéke, amely két éve még 35 milliárd euró volt, jelenleg alig 50 millió euró.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!