Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

A svájci kormány idén csak 0,5 százalékos növekedést vár

MTI
2002.08.22. 15:11
A svájci kormány a márciusban jelzett egy százalékról fél százalékra csökkentette az ország idei gazdasági növekedésére adott prognózisát, és közölte, hogy a kabinet várakozása szerint a jövő évi növekedés sem lesz olyan gyors ütemű, mint eddig gondolták.

A módosítást azzal indokolták, hogy a világgazdaság sem élénkül meg a várt mértékben az idén, s előre láthatóan jövőre sem, márpedig az ország minden más európai államnál jobban ráutalt külkereskedelmére (a svájci GDP 45 százalékát adja az export), azaz határozottan megérzi a külpiacok gyengélkedését.

A svájci frank túl erős, a külföldi kereslet pedig lanyha, nem utolsó sorban a fő vevő, Németország gyenge konjunktúrája miatt - írja a Reuters. A beruházások 8 százalékos csökkenésére kell idén számítani, az export is visszaesik 0,3 százalékkal.

A kormány 2003-ra eddigi 2 százalékos GDP-növekedési előrejelzését most 1,7 százalékra csökkentette, mivel megítélése szerint a tavaszra jelzett gazdasági fellendülés legalább két negyedévet várat magára.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.