Feldarabolják a német Photo Porstot

MTI
2002.08.22. 15:17
A Financial Times németországi kiadása szerint feldarabolják a csődbe jutott fotókereskedelmi láncot, a Photo Porstot, miután kudarcot vallott minden kísérlet a cég megmentésére.

Az összesen mintegy kétszáz Porst-fiókból több mint százra keresnek vevőt. A Porst főnöke, Patrick Palombo a lapnak elmondta, hogy mintegy 60 fiókot belső program keretében el tudnak adni a fiókvezetőknek. További 40 fiókra a Porst értékesítési igazgatója, Thomas Ritter nyújtott be ajánlatot. Az eladásról jövő szerdáig döntenek.

A Photo Porst anyacége, a Pixelnet esetében is közel a megoldás a lap szerint: a svájci Beisheim Holding tett ajánlatot a Pixelnet egyes részeinek megvásárlására. A svájci cég a Pixelnet vonali szolgáltatójának ügyfélkörére vetett szemet és infrastruktúráját is átveszi. Ugyanakkor a csődgondnok további nyolc érdeklődővel tárgyal.

A schwabachi székhelyű Photo Porst AG június végén jelentett csődöt, és valamivel később anyavállalata, a Pixelnet AG is fizetésképtelenségét jelentett.

A magyarországi Photo Porst márkájú üzleteket működtető Főfotó Kft.-t nem érinti a németországi Photo Porst csődje, a magyar társaság ugyanis 1996 óta a belga Spector Photo Group tulajdonában van.