Szabina
5 °C
11 °C

A Deutsche Telekom többséget szerez a lengyel PTC mobilszolgáltatóban?

MTI
2002.08.27. 12:45
A Deutsche Telekom állítólag "közel jár" ahhoz, hogy ellenőrző részt vegyen a lengyel Polska Telefonia Cyfrowa (PTC) mobiltelefon-szolgáltatóban, Kelet-Európa legnagyobb mobilcégében.

Az "ügyletet ismerő források" a Dow Jones gazdasági hírszolgálatnak azt mondták: a lehetséges DT-PTC tranzakció előzményeként a lengyel Elektrim ipari csoport hétfőn úgy döntött, hogy hagyja eredménytelenül kifutni a francia Vivendi Universallal közösen birtokolt Elektrim Telekomunikacja (ET) távközlési vegyes vállalat 49 százalékának eladásáról a lengyel BRE Bankkal és a holland Eastbridge NV befektetési alappal folytatott exkluzív tárgyalásokat.

Az ET 51 százalékban birtokolja a PTC-t, s az ET-eladási tárgyalások felhagyásával az Elektrim csoport csatlakozhat azokhoz a tárgyalásokhoz, amelyeket a Vivendi - a lengyel ipari csoport többségi részvényese - már elkezdett a PTC-részesedés eladásáról a Deutsche Telekomnak - mondták a név nélkül idézett források.

A német távközlési szolgáltató - a Matáv többségi tulajdonosa - már 45 százalékban birtokosa a lengyel mobilcégnek. A Dow Jones forrásai szerint még nem írtak alá semmi véglegeset, de a Deutsche Telekom elvileg már megállapodott a Vivendivel a PTC feletti ellenőrzés megszerzéséről.

A Rzeczpospolita című varsói napilap kedden azt írta, hogy a DT 400 millió eurót fizetne a Vivendi-Elektrim vegyes vállalatnak a PTC 6,0 százalékáért, ami 51 százalékra növelné a német cég részesedését a lengyel mobiltelefon-szolgáltatóban.

A Vivendi és a DT nem kommentálta az értesülést; az Elektrim elnöke azt mondta, hogy nem tud küszöbönálló egyezségről, de azt elismerte, hogy a BRE-Eastbridge csoporttal folytatott tárgyalássorozat, amelynek exkluzivitása hétfő éjfélkor járt le, akadályozta az Elektrimet abban, hogy más befektetőkkel tárgyaljon az ET mobil üzletágának értékesítéséről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.